Web stranica nije trošak, već dobra investicija! Promovirajte Vaše usluge i proizvode na najbolji mogući način -ZNAMO KAKO.

Proces izrade web stranice

Kako bi Vam ponudili i izradili Internet stranicu koja je u skladu s Vašim zahtjevima i potrebama, a istodobno zadovoljili i suvremene tehničke aspekte i standarde, potrebno je provesti poslovni proces u nekoliko faza:

 • Uvodni razgovor kako bi se prikupile informacije, te stekao dojam o poslovanju, viziji, željama i potrebama klijenta.

 • Analiza i razvoj koncepta ovisi o tipu Internet stranice, stilu i namjeni. Razvoj koncepta nudi prijedloge strukture, vizualnog oblikovanja i razmještaja informacija, što pomaže pri prezentaciji prijedloga.

 • Prikupljanje dokumentacije (domena, posluživanje) i sadržaja (vizualni elementi, tekstovi, fotografije, video zapisi itd).

 • Jedinstveno oblikovanje Internet stranica zasigurno je jedan od značajnih faktora koji utječu na ostvarenje svrhe i cilja, iz razloga što se oblikovanje povezuje s vizualnim stilom naručioca, te ga na taj način izdvaja od konkurencije i daje mu razinu individualnosti.

 • Nakon što klijent odobri vizualno rješenje stranice, kreće se u izradu web stranice (xhtml kodiranje, izradu podstranica te po potrebi programiranje, prilagodba i oblikovanje tekstova i fotografiraja za web te njihovo postavljanje).

 • Optimizacija za mobilne uređaje “Responsive web design” označava modificiranje web stranica s ciljem da se one prilagode veličini i orijentaciji zaslona. Time se korisnicima web stranica koji su pristupili putem mobilnih uređaja ili tableta pruža bolje korisničko iskustvo.

 • Postavljanje web stranica na server i testiranje.

 • Optimizacija web stranice kako bi se osigurao što kvalitetniji promet prema vašoj stranici sukladno ključnim riječima koje odgovaraju vašem poslovanju. Optimizacija za Internet pretraživače pomaže stranici da postigne što bolju ciljanu posjećenost.

 • Uvodni razgovor

  U uvodnom razgovoru se definiraju vizije, želje i potrebe klijenta.

 • Razvoj koncepta

  Na temelju potrebe klijenta, stvara se struktura i organizacija sadržaja, odnosno stranica, podstranica i njihovog rasporeda

 • Prikupljanje dokumentacije

  Prikupljanje tekstova, slika definiranih od strane klijenta

 • Oblikovanje

  Izrada predloška web stranice u kojem se definira stil, boje, tipografija

 • Kodiranje

  Kodiranje web stranice prema predlošku, testiranje i postavljanje na server

Promocija Internet stranica omogućava lakše pronalaženje sadržaja na Internetu.

Pretraživanje Interneta tzv. „tražilicama“ jedan je od najpopularnijih načina dolaženja do željenih informacija. Cilj optimizacije stranice je osigurati što kvalitetniji promet prema vašoj stranici sukladno ključnim riječima koje odgovaraju vašem poslovanju. Optimizacija Vam pomaže da postignete što bolju ciljanu posjećenost, odnosno da se što bolje pozicionirate u prirodnim rezultatima. Viša pozicija na listi rezultata dobivenih pretraživanjem ključnih pojmova osigurava bolju vidljivost Vaših stranica i omogućava veći broj posjeta od strane zainteresiranih korisnika.

Pozicioniranje pri vrhu rezultata tražilica je proces koji zahtijeva vrijeme kako bi dao maksimalne rezultate. Proces optimizacije počinje zajedno sa izradom Internet stranice i podrazumijeva istraživanje konkurencije i tržišta, analizu i primjenu ključnih riječi „keywords“, optimizaciju na samoj stranici „on-site“ SEO, strukturiranje Internet stranica i internih linkova.

Osnovna optimizacija uključena je u samu izradu Internet stranica i neophodan je prvi korak u vođenju Internet marketing kampanja. Za uspješnu marketinšku kampanju potrebna je kvalitetna „off-site“ optimizacija što podrazumijeva tematski usmjereno „kontekstualno“ oglašavanje, praćenje i optimiziranje rezultata, „link-building“, AdWords i AdSense kampanje, aktivnosti na društvenim mrežama i ostale oblike online promocije.

 • Optimizacija za mobilne uređaje

  Optimizacija brzine učitavanja web stranice, posebice na mobilnim uređajima

 • SEO

  Optimizacija web stranice za internet pretraživače

 • Promocija

  Promocija Internet stranica putem reklamnih kampanja

Vođenje AdWords kampanje

Oglašavanje putem Google AdWords-a pruža Vam iznimne mogućnosti uz puno manji budžet u odnosu na klasične medije (TV, radio, tisak). Google AdWords podrazumijeva „pay per click“ kampanje, što su plaćeni oglasi na tražilicama i prikazuju se iznad uobičajenih Google rezultata pretraživanja ili s njihove desne strane. Tvrtka MID je u mogućnosti ponuditi Vam izradu kreativnih oglasa, vođenje kampanje, te praćenje i analizu rezultata.

Paket društvenih mreža

Društvene mreže danas postaju dio svakodnevnice gotovo svakog pojedinca. U skladu s potrebama marketinških aktivnosti i željama pojedinaca moguće je u Vašu Internet promociju uključiti i aktivnosti na društvenim mrežama. Otvaranja korisničkog računa, oblikovanje i izrada profila i stranica, kao i vođenje prigodnih kampanja uz praćenje rezultata promocije, dio su usluge koju Vam MID može ponuditi u segmentu promocije na društvenim mrežama.

Newsletter kampanje

Newsletter kampanje podrazumijevaju vođenje kampanja putem e-pošte. Usluga podrazumijeva izradu obavijesnih pisama uz praćenje statistike i odaziva na iste. Newsletter kampanje se koriste za posebne akcije s kojima tvrtka želi upoznati svoje sadašnje i potencijalne klijente.

Pružamo brz i pouzdan web hosting uz pristupačne cijene i visoku kvalitetu usluge- ZNAMO KAKO.

Domene

Korisnici Interneta prepoznatljivi su po svom nazivu Internet domene ili elektroničke pošte. Vršne domene (TLD – Top-Level Domains) dijele se u dvije osnovne kategorije: generičke vršne domene (gTLD), kao što su: com, net, org, biz, info, te nacionalne vršne domene (ccTLD – Country Code TLD) kao što su: hr, uk, si, it.

Upravljanje domenskim prostorom RH obavlja Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet, koja je zadužena za registraciju vršne »hr« domene. Registracija domena unutar vršne »hr« domene obavlja se u skladu s pravilnikom koji definira četiri vrste domena:

Više informacija o pravnim regulativma registracije i korištenja domenskog prostora potražite na “O domenama”.

Dostupnost traženih “.hr” i “.from.hr” domena provjerite na stranicama CARNet-a, a za dostupnost svih ostalih domena provjerite na stranicama registrara.

Poslužitelji

Internet poslužitelj je računalo na kojem se nalaze Internet stranice. Dostupnost sadržaja stranica ovisi o brzini odziva i propusnosti informacija poslužitelja.

Web hosting je usluga najma prostora na poslužitelju (serveru) koji omogućava 24-satni pristup Vašim stranicama. Za smještaj stranica potrebno je ime domene (adresa za Internet stranice) koja će se povezati sa stranicama na poslužitelju.

Povezanost imena domena sa stvarnom lokacijom sadržaja stranica koje se nalaze na nekom poslužitelju, obavljaju DNS poslužitelji (eng. Domain Name System). DNS koristi bazu podataka u kojoj su upisana sva imena i odgovarajuće IP adrese Internet poslužitelja, čime se omogućava prevođenje naziva domena u IP adrese i povezivanje istih s poslužiteljima.

Tvrtka MID je u mogućnosti ponuditi udomljavanje “web hosting” internet stranica na dva tipa poslužitelja, Windows i Linux, čime zaokružujemo uslugu hostinga za sve tipove programskih jezika.

Ažuriranje

USLUGE

Registracija domena

Korisnici Interneta prepoznatljivi su po svom nazivu Internet domene ili elektroničke pošte.

Web hosting

Web hosting je usluga najma prostora na poslužitelju (serveru) koji omogućava 24-satni pristup Vašim stranicama. Za smještaj stranica potrebno je ime domene koja će se povezati sa stranicama na poslužitelju.

Ažuriranje

Izradom Internet stranica, posao se nastavlja redovitim ažuriranjem. Česte izmjene i promjene u poslovanju i potreba da se bude u toku sa zbivanjima, nameće potrebu da se i sadržaj stranica redovito nadopunjava i osvježava.

Izradom i promocijom Internet stranica, posao se nastavlja redovitim ažuriranjem. Česte izmjene i promjene u poslovanju i potreba da se bude u toku sa zbivanjima, nameće potrebu da se i sadržaj stranica redovito nadopunjava i osvježava.

Održavanje stranica podrazumijeva promijene na postojećim tekstovima i galerijama fotografija, po potrebi i manje izmijene u oblikovanju i funkcionalnosti stranica.

Potreba za čestim izmjenama i dopunama sadržaja, može se zadovoljiti ugovorom o održavanju na mjesečnoj ili godišnjoj obračunskoj osnovi, kao i održavanjem po potrebi kroz obračun utrošenih radnih sati.

Virtualnom šetnjom lakše do novih posjetioca!ZNAMO KAKO.
360

Fantastičan vizualni učinak

360° virtualne šetnje imaju fantastičan vizualni učinak, maksimalno motivirajući virtualne posjetioce da i sami dalje istražuju u stvarnosti, na licu mjesta. Ovaj specijalni format omogućuje posjetiocima da zakorače unutar fotografije, da uđu u nju, te da zatim virtualno razgledaju svuda oko sebe, u punih 360°, sve popraćeno odgovarajućom glazbom, atmosferom, zvučnim komentarom, kao i mnogim drugim popratnim mogućnostima.

Iznimno jednostavno korištenje

Računalnim mišom, usmjeravamo pogled u željenom pravcu. Moguće je korištenje i tipki kao i upravljačkog panela s kojim nam se olakšava snalaženje prilikom promatranja 360° virtualnog prikaza. 360° virtualne šetnje sadrže i druge pogodnosti koje olakšavaju orijentaciju pri premještanju s jednog prikaza na drugi. Izdvajamo tzv. “hotspot” točke koje mogu biti izrađene u obliku strelica unutar 360° virtualnog prikaza, pokazujući pravce u kojem se nalaze sljedeći prikazi.

Ugradnja dodatnih karakteristika i funkcionalnosti

Moguća je ugradnja dodatnih karakteristika, čime se nadopunjuje multimedijalni sadržaj i ostavlja osebujan dojam na korisnika, kao što su: glazbena podloga, zvučni komentar, video elementi, interaktivna navigacijska satelitska karta i/ili zračni snimak, interaktivni navigacijski tlocrt, Google karta, padajući izbornik, integrirani tekst, slideshow, kontakt forma, kompas, radar itd.

Iznimna kvaliteta prikaza

360° virtualne šetnje pružaju mogućnost pregledavanja sadržaja preko cijelog zaslona ekrana, čime se poboljšava doživljaj prikaza 360° virtualne stvarnosti. Za takav kristalno jasan prikaz u najvećoj kvaliteti, kao kod fotografija s najvećom rezolucijom, daleko većoj od fotografija koje se nalaze na Internetu, boljoj nego DVD.

Zahtjeva malu količinu memorije

Iako daje kristalno jasan prikaz u najvećoj kvaliteti, količina memorije koju takav prikaz koristi je izrazito mala, a to je oko 2 MB, što je mnogo manje nego sličan prikaz video zapisa.

+
INTERNET
+
Web stranice
Web stranica nije trošak, već dobra investicija! Promovirajte Vaše usluge i proizvode na najbolji mogući način -ZNAMO KAKO.

Proces izrade web stranice

Kako bi Vam ponudili i izradili Internet stranicu koja je u skladu s Vašim zahtjevima i potrebama, a istodobno zadovoljili i suvremene tehničke aspekte i standarde, potrebno je provesti poslovni proces u nekoliko faza:

 • Uvodni razgovor kako bi se prikupile informacije, te stekao dojam o poslovanju, viziji, željama i potrebama klijenta.

 • Analiza i razvoj koncepta ovisi o tipu Internet stranice, stilu i namjeni. Razvoj koncepta nudi prijedloge strukture, vizualnog oblikovanja i razmještaja informacija, što pomaže pri prezentaciji prijedloga.

 • Prikupljanje dokumentacije (domena, posluživanje) i sadržaja (vizualni elementi, tekstovi, fotografije, video zapisi itd).

 • Jedinstveno oblikovanje Internet stranica zasigurno je jedan od značajnih faktora koji utječu na ostvarenje svrhe i cilja, iz razloga što se oblikovanje povezuje s vizualnim stilom naručioca, te ga na taj način izdvaja od konkurencije i daje mu razinu individualnosti.

 • Nakon što klijent odobri vizualno rješenje stranice, kreće se u izradu web stranice (xhtml kodiranje, izradu podstranica te po potrebi programiranje, prilagodba i oblikovanje tekstova i fotografiraja za web te njihovo postavljanje).

 • Optimizacija za mobilne uređaje “Responsive web design” označava modificiranje web stranica s ciljem da se one prilagode veličini i orijentaciji zaslona. Time se korisnicima web stranica koji su pristupili putem mobilnih uređaja ili tableta pruža bolje korisničko iskustvo.

 • Postavljanje web stranica na server i testiranje.

 • Optimizacija web stranice kako bi se osigurao što kvalitetniji promet prema vašoj stranici sukladno ključnim riječima koje odgovaraju vašem poslovanju. Optimizacija za Internet pretraživače pomaže stranici da postigne što bolju ciljanu posjećenost.

 • Uvodni razgovor

  U uvodnom razgovoru se definiraju vizije, želje i potrebe klijenta.

 • Razvoj koncepta

  Na temelju potrebe klijenta, stvara se struktura i organizacija sadržaja, odnosno stranica, podstranica i njihovog rasporeda

 • Prikupljanje dokumentacije

  Prikupljanje tekstova, slika definiranih od strane klijenta

 • Oblikovanje

  Izrada predloška web stranice u kojem se definira stil, boje, tipografija

 • Kodiranje

  Kodiranje web stranice prema predlošku, testiranje i postavljanje na server

Promocija Internet stranica omogućava lakše pronalaženje sadržaja na Internetu.

Pretraživanje Interneta tzv. „tražilicama“ jedan je od najpopularnijih načina dolaženja do željenih informacija. Cilj optimizacije stranice je osigurati što kvalitetniji promet prema vašoj stranici sukladno ključnim riječima koje odgovaraju vašem poslovanju. Optimizacija Vam pomaže da postignete što bolju ciljanu posjećenost, odnosno da se što bolje pozicionirate u prirodnim rezultatima. Viša pozicija na listi rezultata dobivenih pretraživanjem ključnih pojmova osigurava bolju vidljivost Vaših stranica i omogućava veći broj posjeta od strane zainteresiranih korisnika.

Pozicioniranje pri vrhu rezultata tražilica je proces koji zahtijeva vrijeme kako bi dao maksimalne rezultate. Proces optimizacije počinje zajedno sa izradom Internet stranice i podrazumijeva istraživanje konkurencije i tržišta, analizu i primjenu ključnih riječi „keywords“, optimizaciju na samoj stranici „on-site“ SEO, strukturiranje Internet stranica i internih linkova.

Osnovna optimizacija uključena je u samu izradu Internet stranica i neophodan je prvi korak u vođenju Internet marketing kampanja. Za uspješnu marketinšku kampanju potrebna je kvalitetna „off-site“ optimizacija što podrazumijeva tematski usmjereno „kontekstualno“ oglašavanje, praćenje i optimiziranje rezultata, „link-building“, AdWords i AdSense kampanje, aktivnosti na društvenim mrežama i ostale oblike online promocije.

 • Optimizacija za mobilne uređaje

  Optimizacija brzine učitavanja web stranice, posebice na mobilnim uređajima

 • SEO

  Optimizacija web stranice za internet pretraživače

 • Promocija

  Promocija Internet stranica putem reklamnih kampanja

Vođenje AdWords kampanje

Oglašavanje putem Google AdWords-a pruža Vam iznimne mogućnosti uz puno manji budžet u odnosu na klasične medije (TV, radio, tisak). Google AdWords podrazumijeva „pay per click“ kampanje, što su plaćeni oglasi na tražilicama i prikazuju se iznad uobičajenih Google rezultata pretraživanja ili s njihove desne strane. Tvrtka MID je u mogućnosti ponuditi Vam izradu kreativnih oglasa, vođenje kampanje, te praćenje i analizu rezultata.

Paket društvenih mreža

Društvene mreže danas postaju dio svakodnevnice gotovo svakog pojedinca. U skladu s potrebama marketinških aktivnosti i željama pojedinaca moguće je u Vašu Internet promociju uključiti i aktivnosti na društvenim mrežama. Otvaranja korisničkog računa, oblikovanje i izrada profila i stranica, kao i vođenje prigodnih kampanja uz praćenje rezultata promocije, dio su usluge koju Vam MID može ponuditi u segmentu promocije na društvenim mrežama.

Newsletter kampanje

Newsletter kampanje podrazumijevaju vođenje kampanja putem e-pošte. Usluga podrazumijeva izradu obavijesnih pisama uz praćenje statistike i odaziva na iste. Newsletter kampanje se koriste za posebne akcije s kojima tvrtka želi upoznati svoje sadašnje i potencijalne klijente.

+
Održavanje
Pružamo brz i pouzdan web hosting uz pristupačne cijene i visoku kvalitetu usluge- ZNAMO KAKO.

Domene

Korisnici Interneta prepoznatljivi su po svom nazivu Internet domene ili elektroničke pošte. Vršne domene (TLD – Top-Level Domains) dijele se u dvije osnovne kategorije: generičke vršne domene (gTLD), kao što su: com, net, org, biz, info, te nacionalne vršne domene (ccTLD – Country Code TLD) kao što su: hr, uk, si, it.

Upravljanje domenskim prostorom RH obavlja Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet, koja je zadužena za registraciju vršne »hr« domene. Registracija domena unutar vršne »hr« domene obavlja se u skladu s pravilnikom koji definira četiri vrste domena:

Više informacija o pravnim regulativma registracije i korištenja domenskog prostora potražite na “O domenama”.

Dostupnost traženih “.hr” i “.from.hr” domena provjerite na stranicama CARNet-a, a za dostupnost svih ostalih domena provjerite na stranicama registrara.

Poslužitelji

Internet poslužitelj je računalo na kojem se nalaze Internet stranice. Dostupnost sadržaja stranica ovisi o brzini odziva i propusnosti informacija poslužitelja.

Web hosting je usluga najma prostora na poslužitelju (serveru) koji omogućava 24-satni pristup Vašim stranicama. Za smještaj stranica potrebno je ime domene (adresa za Internet stranice) koja će se povezati sa stranicama na poslužitelju.

Povezanost imena domena sa stvarnom lokacijom sadržaja stranica koje se nalaze na nekom poslužitelju, obavljaju DNS poslužitelji (eng. Domain Name System). DNS koristi bazu podataka u kojoj su upisana sva imena i odgovarajuće IP adrese Internet poslužitelja, čime se omogućava prevođenje naziva domena u IP adrese i povezivanje istih s poslužiteljima.

Tvrtka MID je u mogućnosti ponuditi udomljavanje “web hosting” internet stranica na dva tipa poslužitelja, Windows i Linux, čime zaokružujemo uslugu hostinga za sve tipove programskih jezika.

Ažuriranje

USLUGE

Registracija domena

Korisnici Interneta prepoznatljivi su po svom nazivu Internet domene ili elektroničke pošte.

Web hosting

Web hosting je usluga najma prostora na poslužitelju (serveru) koji omogućava 24-satni pristup Vašim stranicama. Za smještaj stranica potrebno je ime domene koja će se povezati sa stranicama na poslužitelju.

Ažuriranje

Izradom Internet stranica, posao se nastavlja redovitim ažuriranjem. Česte izmjene i promjene u poslovanju i potreba da se bude u toku sa zbivanjima, nameće potrebu da se i sadržaj stranica redovito nadopunjava i osvježava.

Izradom i promocijom Internet stranica, posao se nastavlja redovitim ažuriranjem. Česte izmjene i promjene u poslovanju i potreba da se bude u toku sa zbivanjima, nameće potrebu da se i sadržaj stranica redovito nadopunjava i osvježava.

Održavanje stranica podrazumijeva promijene na postojećim tekstovima i galerijama fotografija, po potrebi i manje izmijene u oblikovanju i funkcionalnosti stranica.

Potreba za čestim izmjenama i dopunama sadržaja, može se zadovoljiti ugovorom o održavanju na mjesečnoj ili godišnjoj obračunskoj osnovi, kao i održavanjem po potrebi kroz obračun utrošenih radnih sati.

+
Virtual Tour
Virtualnom šetnjom lakše do novih posjetioca!ZNAMO KAKO.
360

Fantastičan vizualni učinak

360° virtualne šetnje imaju fantastičan vizualni učinak, maksimalno motivirajući virtualne posjetioce da i sami dalje istražuju u stvarnosti, na licu mjesta. Ovaj specijalni format omogućuje posjetiocima da zakorače unutar fotografije, da uđu u nju, te da zatim virtualno razgledaju svuda oko sebe, u punih 360°, sve popraćeno odgovarajućom glazbom, atmosferom, zvučnim komentarom, kao i mnogim drugim popratnim mogućnostima.

Iznimno jednostavno korištenje

Računalnim mišom, usmjeravamo pogled u željenom pravcu. Moguće je korištenje i tipki kao i upravljačkog panela s kojim nam se olakšava snalaženje prilikom promatranja 360° virtualnog prikaza. 360° virtualne šetnje sadrže i druge pogodnosti koje olakšavaju orijentaciju pri premještanju s jednog prikaza na drugi. Izdvajamo tzv. “hotspot” točke koje mogu biti izrađene u obliku strelica unutar 360° virtualnog prikaza, pokazujući pravce u kojem se nalaze sljedeći prikazi.

Ugradnja dodatnih karakteristika i funkcionalnosti

Moguća je ugradnja dodatnih karakteristika, čime se nadopunjuje multimedijalni sadržaj i ostavlja osebujan dojam na korisnika, kao što su: glazbena podloga, zvučni komentar, video elementi, interaktivna navigacijska satelitska karta i/ili zračni snimak, interaktivni navigacijski tlocrt, Google karta, padajući izbornik, integrirani tekst, slideshow, kontakt forma, kompas, radar itd.

Iznimna kvaliteta prikaza

360° virtualne šetnje pružaju mogućnost pregledavanja sadržaja preko cijelog zaslona ekrana, čime se poboljšava doživljaj prikaza 360° virtualne stvarnosti. Za takav kristalno jasan prikaz u najvećoj kvaliteti, kao kod fotografija s najvećom rezolucijom, daleko većoj od fotografija koje se nalaze na Internetu, boljoj nego DVD.

Zahtjeva malu količinu memorije

Iako daje kristalno jasan prikaz u najvećoj kvaliteti, količina memorije koju takav prikaz koristi je izrazito mala, a to je oko 2 MB, što je mnogo manje nego sličan prikaz video zapisa.